Star Sky III – A bizalom és a nihil kora

Egy borsodi vidéki kisvárosból Carolina Reina Budapest belvárosába költözik és az English Petrol nevű multinacionális vállalat beszerzési osztályán kap munkát. A gyönyörű, nagyon magas, rendkívül dekoratív nőt lenyűgözi az éjszakai élet. Falja a férfiakat, de mivel nem szeret kötődni, szigorú szabályokat alkot, csak olyan emberekkel randevúzik, akiknek van családjuk. A magas vízilabdázó srác, Gábor is bekerül a hálójába, de figyelmen kívül hagyja ezeket a szabályokat, ezért Carolina egy másik alkalmi partnerével Zoltánnal vereti meg. Gábor nem tudja feldolgozni a csalódást, ezért öngyilkos lesz.

Az özvegy Lajos, Gábor apja sok éven át titkosszolgálati tisztként dolgozott, és nyugodt nyugdíjas éveit hirtelen megzavarja, ami fiával történt. Nem hiszi, hogy fia öngyilkosságot követett el, ezért saját módszereit alkalmazva nyomozásba kezd, bosszút akar állni fia gyilkosán. Régi barátja, Szarvassy Bertalan segítségét kéri, aki éppen nemrég tért vissza Macedóniából

Eközben egy másik nagy multinacionális olajipari vállalat a HexxonOil egyik texasi munkatársa ipari kémkedés nyomaira bukkan. Egyik munkatársuk, az egyébként beszerzési vezetőként dolgozó Péter, aki szintén Macedóniában tartózkodik, azt a feladatot kapja hogy Budapestre utazzon, és a helyi hatóságokkal együttműködve kiderítse, hogyan szivárognak ki a vállalat stratégiai tervei a rivális English Petrol felé.

Természetesen a XIX. századi Anglia újra megjelenik, és az is kiderül, a legtöbb szereplő nem először találkozik egymással.

Szerző: Sabastian Gall

Korrektor: Nóra Váraljai

Illusztrációk:

Borító festmény: Balázs Palfi

Borító: Nóra Váraljai

Copyright © Sabastian Gall,
2021 All rights reserved.